Bruiloft

Bruiloft

Bonbons en borden

Govert vertelt over een mooie huwelijkstraditie, die begon met een klein bonbonschoteltje.

Vreugd & Rust
Wij zijn getrouwd op 24 mei 1991 en dat hebben wij toen gevierd met vrienden in hotel-restaurant Vreugd & Rust. Dat is in Voorburg, aan de Vliet. Daar hebben wij toen een feest gehad en zijn we ook blijven slapen, met z’n allen. Dat was best imponerend, want wel een sjiek plekje, vonden we leuk. En tot onze grote verbazing kregen we een schoteltje met twee bonbons erop, van het servies Wedgwood, serie Angela, waarschijnlijk was het toen een artikel wat in de mode was. Maar dat weet ik niet.

Ieder jaar een uitbreiding
En we vonden het eigenlijk zo’n leuk servies, dat we daarop door zijn gegaan en sindsdien heb ik ieder jaar van mijn vader, met een kerst of met een verjaardag, onderdelen van dat servies gekregen, wat zich in veertien jaar tijd best heeft uitgebreid tot een flink bruikbaar servies.

Dagelijks gebruik
We hebben best veel kopjes, we hebben borden, alleen platte borden niet zoveel. En op een gegeven moment was het natuurlijk niet meer te koop, omdat dan zo’n serie eruit gaat, en toen is het gestopt. We maken nog steeds dagelijks gebruik van het servies, omdat we de kopjes heel veel gebruiken. En als er een leuke gelegenheid is, of met de kerst, of je hebt een feest, dan dekken we daar ook de hele tafel mee. We zijn er nog steeds heel blij mee.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer