Kookboek
In het onlangs verschenen kookboek worden museale borden, schotels en kommen voor het eerst weer gebruikt waar ze ooit voor bedoeld waren: het opdienen van fraaie gerechten. Voor het boek zijn 45 voorwerpen uit de collectie van het Princessehof geselecteerd, afkomstig uit Azië, het Midden-Oosten en Europa en daterend van de 9de eeuw tot nu. De recepten zijn speciaal bij de museumcollectie bedacht door (inter)nationaal bekende chef-koks, culinair schrijvers, bakkers en andere bevlogen foodies, waaronder Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Vanja van der Leeden, Dick Soek en Cees Holtkamp. Met hun kostelijke gerechten hebben zij niet alleen de smaken van Oost en West met elkaar verbonden, maar ook de museumstukken uit deze culturen weer tot leven gebracht. Kunst en Koken biedt een diversiteit aan gerechten, van soepen en salades tot vlees, vis en vegan, van voorafjes tot taart, koekjes en desserts. Het ruim 400 pagina’s tellende kookboek is te koop tijdens PAN Amsterdam bij stand 107, en is tevens verkrijgbaar in de museumwinkel en webshop van het Princessehof. Tot 1 december geldt bovendien een speciale aanbieding: wie Vriend wordt van het museum à € 37,50 per jaar ontvangt het kookboek t.w.v. € 49,95 als welkomstcadeau.