Minidocu's

Kunst en Koken
Minidocu's

Minidocu's

bij gerechten uit Kunst en Koken

Bij elf voorwerpen is een minidocumentaire te zien, waarin de achtergronden van het object en de totstandkoming van het gerecht worden belicht. In deze documentaires, gerealiseerd door SIJE.FILM, zijn de kooksessies te zien en interviews met de deelnemende chefs, de conservatoren en andere betrokkenen.

SINAASAPPELTAART MET WITTE CHOCOLADE OP WITTE PLOOISCHOTELS

Recept van Maroeska Metz (Amsterdam, 1959), ontwerper.

SINAASAPPELTAART MET WITTE CHOCOLADE OP WITTE PLOOISCHOTELS

SPAGHETTINI IN CITROENWATER MET PROVOLONE DEL MONACO OP CONO 

Recept van Peppe Guida (Vico Equense, Italië, 1965), Antica Osteria Nonna Rosa, Vico Equense, Italië.

SPAGHETTINI IN CITROENWATER MET PROVOLONE DEL MONACO OP CONO

MISMISHIYA IN EEN KOBALTBLAUWE KOM

Recept van Claudia Roden (Caïro, Egypte, 1936), Culinair schrijver.

MISMISHIYA IN EEN KOBALTBLAUWE KOM

NIGIRI SUSHI MET GEROOSTERDE EENDENBORST GESERVEERD OP KAKIEMON PORSELEIN

Recept van Ryoji Kojima (Tokio, Japan, 1975), Restaurant Hanasato Groningen.

NIGIRI SUSHI MET GEROOSTERDE EENDENBORST GESERVEERD OP KAKIEMON PORSELEIN

DESSERT VAN CHOCOLADE EN MANDARIJN OP EIERSCHAALPORSELEIN

Recept van Dennis van den Beld (Kampen, 1981), Restaurant Het Roode Koper, Ermelo.

DESSERT VAN CHOCOLADE EN MANDARIJN OP EIERSCHAALPORSELEIN

HORS-D’OEUVRE VOOR EEN PRINSES GESERVEERD IN DE STIJLKAMER VAN MARIA LOUISE

Recept van Wim Teeuw (Leeuwarden, 1958), Cadenza Catering, Leeuwarden.

HORS-D’OEUVRE VOOR EEN PRINSES GESERVEERD IN DE STIJLKAMER VAN MARIA LOUISE

PAVLOVA GESERVEERD OP QINGBAI: ELEGANTIE EN VERFIJNING UIT DE SONG-DYNASTIE

Jean Beddington (Derby, Engeland, 1948), Zelfstandig chef en kookboekenauteur.

PAVLOVA GESERVEERD OP QINGBAI: ELEGANTIE EN VERFIJNING UIT DE SONG-DYNASTIE

BRABANTS WORSTENBROODJE OP BOERENBONT

Recept van Lars van Dongen, Bakkerij van Dongen, Wagenberg – meerjarig winnaar van het lekkerste Brabantse worstenbroodje.

BRABANTS WORSTENBROODJE OP BOERENBONT

Bekijk ook

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer