Sustainable Ceramics #1

Ontwerpwedstrijd
Sustainable Ceramics #1

Ontwerpwedstrijd Sustainable Ceramics #1

Eerste resultaten leerlingen voortgezet onderwijs zijn nu te zien

Nadenken over duurzaamheid, bijvoorbeeld hoe je elke dag duurzame keuzes kan maken, is voor veel jongeren belangrijk. Ook voor kunstenaars en ontwerpers die met keramiek werken is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. De impact van de productie van keramiek op de planeet is groot. In de tentoonstelling Sustainable Ceramics #1 - te zien op de tweede verdieping van Keramiekmuseum Princessehof - laten hedendaagse makers zien hoe het ook anders kan, innovatief en toekomstbestendig.   

Leerlingen van het voortgezet onderwijs lieten zich voor de ontwerpwedstrijd dan ook graag inspireren door een bezoek aan Sustainable Ceramics #1. Daarna gingen ze zelf beeldend aan de slag.  

Vol trots presenteren we tot en met zondag 7 juli een selectie leerlingenwerk van twee voortgezet onderwijsscholen: SG Eekeringe (Steenwijk) en het Marne College (Bolsward), met een heel divers palet aan impactvolle oproepen om zorg te dragen voor de planeet en creatief om te gaan met bestaande keramische voorwerpen. De 2D-ontwerpen zijn uitgevoerd door Dijkstra Friese Kleiwaren Sneek, op ‘afgekeurde’ tegels met glazuren die minder belastend zijn voor het milieu.   

Ontwerpwedstrijd Sustainable Ceramics #1 in het Princessehof
Ontwerpwedstrijd Sustainable Ceramics #1 in het Princessehof
© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer