Vacature junior conservator mode & textiel

9 februari 2017

Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof vormen een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan. Het Fries Museum beschikt over een omvangrijke en gevarieerde collectie en zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven. Een onderdeel is het Fries Verzetsmuseum dat zich richt op Friesland in de Tweede Wereldoorlog en verbinding maakt met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen door educatie en voorlichting. Het Fries Museum wil de kansen van de volgende jaren grijpen om in 2020 meer gewaardeerd en sterker dan ooit Friesland en de wereld te verbinden. Keramiekmuseum Princessehof zet zijn topcollectie in om met aantrekkelijke tentoonstellingen verhalen over keramiek uit Azië en Europa te vertellen aan kunst- en cultuurliefhebbers. Het Princessehof wil de hoge waardering van zijn bezoekers bestendigen en nog meer cultuurgeïnteresseerde bezoekers trekken.

De gezamenlijke organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 60 medewerkers (46 fte), verdeeld over 5 afdelingen: Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Finance & control en Human Resources. Zij werken samen met ruim 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.
De conservatoren en de medewerkers van het team behoud, beheer en kennismanagement vormen samen de afdeling Collecties. Wij zoeken een

Junior conservator Mode & Textiel voor 24 uur per week

Je ondersteunt met name bij het project ‘Waardering collectie Friesland’ op het onderdeel textiel, daarnaast ondersteun je bij de totstandkoming van verwervingsvoorstellen op het gebied van de collectie Mode & Textiel, het voorbereiden en administreren van het aanwinstenoverleg, het mede voorbereiden en zelf beantwoorden van informatievragen, in samenspraak met de conservatoren en verder voorkomende werkzaamheden ter vervanging van de conservator.
Wij vragen: Je hebt een afgeronde (Research) MA Kunstgeschiedenis/Kunst- en Cultuurwetenschappen, een jaar museale ervaring of praktijkervaring als conservator in opleiding en aantoonbare kennis van Mode en textiel. Je kunt goed plannen en organiseren, bent resultaatgericht, hebt een uitstekende kennis van het Nederlands en een goede kennis van de Engelse taal. Je werkt zelfstandig, maar vindt het daarnaast prettig om deel uit te maken van een team van conservatoren en collectiemedewerkers.
Wij bieden: een uitdagende functie met een passend salaris conform de salarisschalen van de Museum CAO, afhankelijk van kennis en ervaring. Het gaat om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van 5 maanden. Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk.

In het algemeen volgen wij de Museum CAO. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn aangesloten bij het ABP.

Interesse en vragen? Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk 19 februari 2017 jouw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar humanresources@friesmuseum.nl onder vermelding van ‘vacature junior conservator’. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer Jos Taekema (hoofd Collecties), tel 058-2050078 of mevrouw Marjanne Berger (Human Resources), tel. 058-2555509.

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 23 februari 2017. Een vervolggesprek vindt plaats op 27 februari 2017.

Zie ook www.friesmuseum.nl en www.princessehof.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.