voorjaarsvakantie

21 februari 2017 tot en met 25 februari 2017

Tijdens de voorjaarsvakantie organiseren wij elke dag gratis, creatieve workshops voor kinderen! De workshops zijn onder begeleiding van een museumdocent, als (groot)ouder kunt u ondertussen het museum bezoeken en/of onze cadeauwinkel. Kinderen kunnen kiezen uit de volgende workshops (of doe ze allemaal!):

Magische Beeldjes

Wist je dat deze Chinese beeldjes niet zijn geboetseerd? Ze zijn met een mal gemaakt. Dat is een leuk en magisch werkje! In deze workshop ga je dat ontdekken met porseleingips. Na het gieten moet dat een klein uur uitharden. Ondertussen ga jij een aantal beeldjes opzoeken in het museum en bedenk je vast welke kleuren jij jouw beeldje thuis kunt geven. Vervolgens kun je mooi meedoen aan de tweede workshop van de dag (Steengoed Zelfportret) en als die klaar is, om 13.45 uur, kun je jouw beeldje uit de mal halen en ervaar je zelf de magie!

Wanneer: 12.00 uur
Duur: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Steengoed Zelfportret

Een zelfportret op een tegeltje, dat is nog eens wat anders dan een gewone tekening! Eerst bekijk je samen met een museumdocent deze prachtige tegels. Elk portret is anders! Daarna krijg je zelf een tegeltje van keramiek en een spiegel en teken je een zelfportret. Met een mooie rand eromheen natuurlijk.

Wanneer: 13.00 uur
Duur: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: gratis

Bolbeestjes

Wat een leuke, bolle beestjes staan er in het museum! Samen met een museumdocent zoek je deze beestjes op in het museum. Daarna ga je zelf aan de slag. Je begint met het maken van een mooi rond bolletje klei. Daarna voeg je kleine pootjes, oortjes, oogjes en een neusje toe. Wat jij mooi vindt. Zo maak jij je eigen lieve, stoere of grappige beestje.

Wanneer: 14.00 uur
Duur: 60 minuten
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: gratis

Prachtige Potjes

Kommetjes van steengoed kun je met kleur versieren. Maar ook door er figuren in te krassen, zoals het kommetje op de foto. Het voorjaar komt eraan, dus jij gaat een mooi bloempotje kleien en versieren. Daarna kies je een zakje zaadjes uit en krijg je een tablet potaarde mee naar huis. Als je potje droog is, kun je er je eigen plantje in kweken!

Wanneer: 15.15 uur
Duur: 45-60 minuten
Leeftijd: vanaf 4-5 jaar
Prijs: gratis