Chemie op het eerste gezicht

2 maart 2017

Irma van Steijn is GZ-psycholoog & seksuoloog NVVS. Ontdek met de lezing Chemie op het eerste gezicht de wetenschap achter aantrekkingskracht.

Mensen verschillen in smaken en voorkeuren, wat voor de een sexy is, is voor de ander echt niet opwindend. Echter, sommige mensen hebben het van nature, wij vinden ze bijna allemaal direct aantrekkelijk. En als we iemand aantrekkelijk vinden, dan dichten we degene ook vanzelf allerlei eigenschappen toe, vaak zonder dat te toetsen. We nemen het zomaar aan en we zijn het ons niet eens bewust. Wat hebben deze mensen dan precies waardoor ze door de meesten van ons als aantrekkelijk gezien worden? Gedragen zij zich anders, kijken ze anders, kleden zij zich anders of stonden ze gewoon vooraan toen de ideale maten werden uitgedeeld? Bestaat er zoiets als universeel ideale maten en waar ligt dan het onderscheid tussen aantrekkelijk en seksueel opwindend?

De lezing geeft een kijkje in het brein en in de manier waarop wij mensen kijken en interpreteren. Uiterst handig om te leren over iets wat je eigenlijk altijd al toepast.

Datum: 2 maart 2017
Start: 20.00 uur
Locatie: Tresoar

Kosten: €3,- inclusief koffie/thee, exclusief museumentree

Aanmelden: Info@tresoar.nl of telefonisch via 058-7800740